top of page

Вчимося надавати першу допомогу при травмах.


В ожеледицю різко збільшується кількість травм, які супроводжуються переломами. Переломи призводить до порушення цілісності кісток. Переломи бувають закриті ( без ураження шкіри) і відкриті ( з раною на місці перелому).

Надаючи першу допомогу, перш за все необхідно з´ясувати у потерпілого , якщо він у свідомості , або в очевидців надзвичайної події про одержану травму. Потім слід оглянути потерпілого, звертаючи увагу на положення і рухомість кінцівок.

Якщо відбувся перелом, потерпілий відчуває різкий біль і обмеження рухів, з´являються припухлість , деформація кінцівок, яка викликається зміщенням кісткових уламків, синяки, іноді хруст в місці перелому внаслідок тертя кісткових уламків. При відкритому переломі не можна намагатися видалити з рани кісткові уламки або вирівнювати їх.

Необхідно пам’ятати , що неможна самим перевіряти рухомість кісткових уламків, вправляти їх, щоб не пошкодити м´які тканини, судини, нерви і причинити потерпілому додатковий біль, який може призвести до розвитку шоку.

Основне, що необхідно зробити , - забезпечити нерухомість (імобілізацію) пошкодженої кінцівки. Для цього можна використаи косинку, бинти, вату, ремінь, готові або імпровізовані шини та доправити бо найближчого травпункту.


Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page